Je staat ermee op. En je gaat er weer mee naar bed. Verschrikkelijke hoofdpijn. Je hebt al een paar keer een poging gewaagd door op google te zoeken naar hoofdpijn door stress.

Je leest een paar tips. En je past er zelf een paar tijdelijk toe. Alleen je merkt al snel dat het probleem dieper zit.

Voor paracetemol ben je inmiddels imuun geworden.

Je staat op het punt het maar op te geven en te accepteren dat hoofdpijn en stress een onderdeel van je leven is geworden. Al die middeltjes en geknutselde tips online hebben je niet veel verder gebracht dan een tijdelijke verlichting.

Je hebt alles al geprobeerd.

Diep van binnen wil je af van alle stress waar je dagelijks mee te maken hebt. Zo heftig dat die stress een chronische hoofdpijn heeft veroorzaakt. Je lichaam probeert grenzen aan te geven. Je bent zelf alleen kwijt hoe deze signalen te lezen.

Slapen begint inmiddels ook een groter probleem te worden.

Je wilt nu een oplossing.

En nee.

Niet weer een tijdelijke oplossing. Ook geen tijdelijke verlichting. Je wilt voorgoed een oplossing. De diepe wortels aanpakken.

Dat is namelijk wat wel werkt. Geen gebruik meer van medicijnen om die hoofdpijn door stress te onderdrukken. Verlang niet langer meer naar een tijd waarin dit mogelijk zal zijn. Dat moment is namelijk nu.

Je hoeft jezelf niet langer te kwellen. Er is een oplossing die jou voorgoed gaat helpen. En daar ga ik je meer over vertellen. Iedereen verdiend het namelijk een leven te leiden naar je diepste dromen en wensen.

Laat jezelf niet langer tegenhouden.

Hoofdpijn door stress

Weer een dag die je kan afvinken. Je zit nu al op zeker 3 weken waarin je iedere dag genekt gaat onder zware en zeurende hoofdpijn.

Je sleept jezelf de dag door. De ene dag is het een lichte doffe pijn. En het volgende moment lijkt het alsof je hoofd ieder moment kan exploderen. Zeer intense en kloppende pijn. Je weet dat de hoofdpijn door stress komt.

Je voelt het aan alles in je leven. De nerveuze tikjes, het toenemende haaruitval, af en toe meer hartkloppingen en de verschrikkelijke constante hoofdpijn.

Op sommige dagen zo erg dat het je niet meer lukt om focus en concentratie op je werk te houden. Je productiviteit neemt steeds meer af. Ook in je privé sferen begin je te merken dat je energie afneemt. Het liefst lig je heel de dag onder een kleedje op de bank. Of in bed met alle rolluiken potdicht.

De reden dat je hoofdpijn van stress krijgt, is een redelijk simpele verklaring voor te geven. Jouw lichaam staat al lange tijd onder stress en dit heeft zijn uitwerking op veel onderdelen in je lichaam. Voornamelijk je spieren.

Je spieren staan constant onder spanning bij stress. Er is geen moment van rust. Ze verkrampen. Ze slaan vast. En veroorzaken direct een spanningshoofdpijn.

Raadpleeg ALTIJD een arts als je ernstige hoofdpijn hebt en de onderliggende oorzaak nog niet hebt kunnen bepalen.

Spanningshoofdpijn verminderen

Gelukkig zijn er verschillende oefeningen die direct helpen in het verlichten van een dergelijke hoofdpijn door stress.

Een tijdelijke verlichting in dit geval.

Ontspanningsoefeningen, zoals yoga, meditatie en mindfulness helpen je bij het verminderen van spanning en stress die in je spieren zijn vastgeslagen.

Oefeningen waarbij je jouw spieren loskrijgt en bewust bezig bent met de fysieke klacht te verminderen. Je zult hier direct baat bij hebben. Ook het gebruik van een warm of koud compres helpt bij het verminderen van dergelijke directe pijnklachten.

Alleen is dit niet de oplossing waar je op lange termijn naar op zoek bent. Het is fijn om voor nu verlichting te zorgen. Alleen als je niet het diepere probleem van jouw stress aanpakt en weer doorgaat zoals daarvoor. Dan zit jij binnen no-time weer met dezelfde klachten of soms erger.

Jouw persoonlijke stressbronnen in het dagelijks leven opsporen en identificeren zijn dus een extreem belangrijk onderdeel naast het tijdelijke verlichten van jouw ergste klachten.

hoofdpijn door stress

Slecht slapen door stress

Tja, naast de hoofdpijn waar je constant last van hebt. Besef je nu ook dat er veel meer klachten en kwaaltjes zijn die erin beginnen te sluipen.

Je slaapt al een paar dagen heel slecht.

Je gaat laat naar bed. En als je eenmaal klaar bent met nog ruim een uur scrollen op social media, knip je het licht naast je bed uit.

Je kijkt nog even een keer naar de tijd. Je rekent uit over hoeveel uur de wekker alweer gaat voor een nieuwe werkdag.

Shit.. Weer te weinig slaap.

En dan lig je ook nog eens een paar uur wakker voordat je echt wegvalt. Eenmaal in slaap merk je ook dat je een paar keer wakker wordt. Het lukt niet meer om een hele nacht door te slapen.

Zelfs op het enige moment dat je écht kan ontspannen en weer opladen, blijf je maar bezig.

Met stress van werk. Stress van familie.

Het gevoel dat je zoveel moet doen en regelen.

Naast hoofdpijn door stress heeft het ook vaak een negatieve invloed op jouw slaapcyclus. En dat is wat je nu eigenlijk al merkt. De stress slokt steeds meer van jouw gezondheid weg.

Ook slecht slapen door stress kent een logische verklaring. Stress zorgt namelijk voor de aanmaak van cortisol. Dit is een hormoon die je wakker houdt en ook nog eens jouw waakzaamheid verhoogt.

2 factoren die je echt niet wilt op het moment dat je gaat slapen. Dit zorgt voor die slapeloosheid of de slechte kwaliteit van het slapen. Uitgeput wakker worden in de ochtend.

Naast dat slecht slapen door stress extreem irritant is. Heeft het ook meerdere negatieve effecten voor jouw lichamelijke gezondheid. Je wordt er extreem vermoeid van. Dit zorgt er weer voor dat je sneller geprikkeld raakt en kleine tegenslagen niet meer goed kan verwerken.

Sta je dan weer te schreeuwen naar je partner omdat hij de vaatwasser verkeerd heeft ingeruimd. Op het moment zelf besef je best dat het niet goed is wat je doet. Alleen er is geen ruimte in je hoofd om het anders aan te pakken.

Bovendien kan chronisch slaaptekort geassocieerd worden met een hoger risico op gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, diabetes en obesitas.

Stress heeft echt op heel veel gebieden een zeer negatieve uiting. Stress is bedoeld voor kortstondige adrenaline uitingen. Langdurige stress veroorzaakt ernstige hoofdpijnen, slapeloosheid en op den duur kan stress leiden tot een overspanning of zelfs een burn-out.

Gelukkig ben je er nu bij en heb je de kans om jouw hoofdpijn door stress of het slecht slapen door stress direct aan te pakken. Geen tijdelijke oplossing maar veranderingen die jou voorgoed helpen van deze klachten af te komen.

Stap voor stap jouw Stress verlagen

Op weg naar een duurzaam gelukkig leven

Bekijk het programma hier

Dé oplossing tegen hoofdpijn door stress

Je bent toe aan stabiliteit in je emoties. De stress verminderen en vooral echt klaar met die hoofdpijn.

Alleen je bent bang dat de klachten nooit meer weggaan. Dat je moet accepteren dat het is wat het is. Je wilt weer kunnen genieten van de kleine dingen in het leven. Niet meer de hele dag bezig zijn met zoeken naar oplossingen voor al die lichamelijke spanningsklachten.

Je hebt al vaak genoeg geprobeerd om de klachten aan te pakken. Dus de hoofdpijn of het slecht slapen door stress verminderen.

Dit is alleen niet wat werkt op de lange termijn. Je wilt voorgoed van die stress hoofdpijn afkomen. Niet alleen het gevolg van het probleem oplossen, maar de kern aanpakken.

De focus moet gelegd worden op de oorzaak. Bij het aanpakken van de echte oorzaak ga je merken dat het probleem wel degelijk opgelost gaat worden. En dat de klachten verdwijnen.

De oplossing om die diepere oorzaak aan te pakken, is het 'No stress' programma van Rosalie van Gils. Zij heeft al ruim 17 jaar ervaring als psycholoog en is haar eigen online platform begonnen voor mensen zoals jij. Om echt te helpen.

In haar online leeromgeving leer je in een 20 wekelijkse module stap voor stap jouw stressgerelateerde klachten te verminderen. En dat doe je niet door alleen aan de oppervlakte de klachten weg te werken. Dit doe je door aan de oorzaak van jouw klachten te werken.

De stress dus.

Je hoeft niet positief te leren denken, schema's in te vullen of aan te geven welke kleur bij jouw gevoel hoort. Je gaat op een heel andere manier leren omgaan met dat stemmetje in jouw hoofd. Dat stemmetje wat jouw stressvolle situatie zo heftig maakt.

De situatie die jij namelijk als stressvol ervaart is voor jouw partner helemaal niet stressvol. Je geeft er zelf namelijk een bepaalde lading aan. En dat is wat je gaat leren. Dit zorgt ervoor dat jouw kwaaltjes die aan de opervlakte liggen te sudderen als sneeuw voor de zon gaan verdwijnen.

Dit zijn namelijk gevolgen van die diepere wortels die aangepakt moeten worden. Jouw lichaam die grenzen aangeeft.

Als top op de ijsberg krijg je bij dit online programma ook de mogelijkheid tot live coaching calls als je daar behoefte aan hebt. Krijg je toegang tot 'Leren luistern naar je intuïtie', 'Omgaan met perfectionisme' en 'Micro Breaks om je zenuwstelsel te kalmeren.

Dat betekent dat je eindelijk verlost gaat worden van die hoofdpijn door stress. Niet meer nachten lang wakker liggen en woelen. Geen plukken haar meer uit je hoofd zien vallen onder de douche.

Het houdt allemaal verband met elkaar.

Je gaat weer een leven leiden waarin je leert met stressvolle situaties om te gaan. Waardoor jouw lichaam geen stress meer zal ervaren.

Ben jij klaar voor een duurzame oplossing?

Je hoofdpijn door de stress heeft jouw hele leven inmiddels overgenomen. Je staat ermee op en gaat ermee naar bed.

Je hebt al van alles geprobeerd om er vanaf te komen. Medicatie, yoga, mindfulness...

Alleen niks werkt.

Je hebt het idee dat ook niks meer gaat helpen. Dat je moet leren leven met de klachten die vanuit de stress steeds meer naar boven komen.

Toch gun je het jezelf nog een laatse poging te wagen. En gelukkig maar. Anders was je nooit op dit artikel beland.

En dit artikel gaat jouw hoofdpijn en jouw klachten vanuit stress voorgoed veranderen. Er is namelijk een oplossing die alles aanpakt.

Het programma van Rosalie van Gils van Bureau Breinfijn gaat jou helpen om jouw stress vanuit de kern aan te pakken. Ruim 40.000 anderen zijn jou al voorgegaan. Er is nog geen enkele deelnemer geweest die geen vooruitgang heeft gezien.

Een programma met extreem lovende recensies.

Echte mensen met echte verhalen.

Ben jij er klaar voor om jouw leven duurzaam te veranderen? De stress vaarwel te zeggen. Het geluk weer te verwelkomen?

Geef jezelf meer rust in je hoofd. Laat je angsten en stress los en leef! Er ligt een wereld voor je open zonder stress.

Of lees er meer over op haar website.