Etherische oliën zijn geweldig om tot rust te komen en te ontspannen. Maar de keuze voor alle producten is reuze. Hoe kun je daar nu tussen kiezen?

Etherische oliën zijn essentiële oliën die worden gewonnen uit planten. Ze worden vaak gebruikt in aromatherapie, een alternatieve behandelingsmethode die gericht is op het verbeteren van mentale en emotionele welzijn door middel van geur. Etherische olien kunnen ook worden gebruikt in producten voor huidverzorging, cosmetica en huishoudelijke producten voor hun geur en potentiële gezondheidsvoordelen.

Etherische oliën worden gewonnen uit verschillende delen van planten, zoals bloemen, bladeren, schors, wortels en zaden. Ze worden gewonnen door middel van stoomdestillatie, waarbij het plantenmateriaal wordt blootgesteld aan stoom om de essentiële oliën te extraheren. De essentiële oliën worden vervolgens afgekoeld en gescheiden van het water dat tijdens het proces is gevormd.

Etherische oliën hebben een hoge concentratie aan chemische stoffen die geur geven aan de planten waaruit ze zijn gewonnen. Deze chemische stoffen kunnen ook potentiële gezondheidsvoordelen hebben, zoals het verminderen van stress en het verbeteren van slaap. Het is echter belangrijk om te onthouden dat etherische olien zeer geconcentreerd zijn en dat ze daarom met zorg moeten worden gebruikt om eventuele bijwerkingen te voorkomen. Het is raadzaam om vooraf advies te vragen aan een arts of aromatherapeut voordat u etherische olien gaat gebruiken.