Gezichtsverzorging is iets wat ik niet altijd even belangrijk heb gevonden. Ik nam het eigenlijk wat vanzelfsprekend en zag het als een zelfregulerend systeem. Maar daar kwam al snel verandering in tijdens mijn traject met een hormooncoach.

Ik smeerde vaak braaf Nivea dagcrème op mijn gezicht - die waar heel veel parfum en alcohol in zit - in mijn ochtendroutine. En in de winterperiode vaak ook nog wat extra.

Ik kwam 1.5 jaar geleden in aanraking met de producten van Lois Lee pure skinfood. Ik kreeg namelijk de Try Out Kit meegeleverd van mijn hormooncoach als cadeautje.

En deze Try Out Kit veranderde alles voor mijn huid en was de eerste stap naar een hormoon proef leven. Ik neem je in deze blog daarom ook graag mee in een review van het 3 stappen systeem van Loïs Lee skinfood.

Wat is Loïs Lee

Voor ik je meeneem in mijn ervaringen met deze producten, duiken we eerst even in de achtergrond van dit merk. Een belangrijk onderdeel om goed te begrijpen waarom ook jij na het lezen van deze review in ieder geval de ingrediënten lijst van jouw cosmetica gaat bekijken en wellicht deze meuk de deur uitzet.

Loïs Lee is een holistisch skincare merk.

En dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar het betekent eigenlijk dat je verder kijkt, uit kan zoomen en het grotere plaatje van alles bekijkt.

Zo bevatten hun producten geen:

❌ Hormoonverstorende stoffen

❌ Toxische conserveermiddelen

❌ Parfum

❌ Alcohol

💡
Wist jij dat gemiddeld 60% van alle producten die je op je huid smeert in je bloedbaan terecht komen?

Wat deze producten wel bevatten?

✅ Verschillende natuurlijke oliën zoals, Jojoba olie, Camellia olie en Avocado olie

✅ Verschillende vitamines zoals, vitamine A, C en E

✅ Natuurlijke antioxidanten

✅ Bloemenwater

✅ Algenextract

De skincare is dus gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en dan voornamelijk etherische oliën.

Doordat er geen toevoegingen worden gedaan aan de producten en het op natuurbasis is, maakt dat deze producten je huid echt de verzorging geeft die het nodig heeft.

Bedenk goed voor jezelf;

Zijn de ingrediënten van jouw huidige skincare producten die je zou eten? Ze komen hoe dan ook in je lichaam terecht en al die synthetische ingrediënten zijn dan nog wel even het overwegen waard.

Zou je het niet eten, dan zou ik het ook zeker niet op je huid smeren.

Als je dan toch naar je ingrediëntenlijst gaat kijken dan nog de volgende tip. De ingrediënten staan in volgorde van hoeveelheid. Dat betekent dat het product dat als eerste vernoemd staat, als grootste hoeveelheid aanwezig is. Hoe verder op de lijst hoe minder grote hoeveelheid.

In de meeste gevallen zul je bij jouw crème 'aqua' of dus water aantreffen.

Pijnlijk.

Want dat betekent dat het grootste bestanddeel van jouw - vaak relatief dure - crème uit gewoon water bestaat. Is dat al jouw geld waard?

Hoe gebruik je de 3 Step Ritual

De basis producten van Loïs Lee is het 3 Step Ritual. Een systeem waarmee jij je volledige gezichtsverzorging in handen hebt.

En het mooiste.

Het is voor ieder gezichtstype bruikbaar. Dat behoeft wat meer uitleg toch?

Het 3 stappen systeem is zo ontwikkeld dat je het kan aanpassen naar de conditie van je huid. Zoals de seizoenen veranderen, verandert ook de behoefte van jouw huid.

En dit kan dus komen door weersverandering, maar ook door; stress, hormonen, voeding of je menstruatiecyclus.

Het ene moment is je huid wat droger, dan wat vetter. Door de verhouding van het 3 stappen systeem aan te passen, voed je jouw huid altijd naar de gewenste behoefte. Dat betekent dat je dus niet meer 8 verschillende crèmes en lotions van verschillende merken in huis hoeft te hebben.

1 systeem waar je constant op kunt aanpassen.

Hoe dat werkt?

Het 3 stappen systeem bestaat uit:

  1. Cleansing oil (reinigen)
  2. Hydrating essence (hydrateren)
  3. Nourishing beauty oil (voeden)

Van de laatste twee elementen is het mogelijk de verhoudingen aan te passen op basis van jouw huid conditie of de tijdelijke behoefte. Ik leg dit verderop in mijn artikel onder mijn ervaringen wat uitgebreider uit.

Dit ritueel gebruik je in principe 2x op een dag. In de ochtend en in de avond.

In de ochtend was je je gezicht met water, breng je vervolgens de hydratatie en nourishing beauty oil aan. Vervolgens kun je naar eigen behoefte make-up aanbrengen.

In de avond reinig je je gezicht door te starten met de cleansing oil. Je gebruikt hiervan ongeveer 6-8 pompjes en dit wrijf je warm tussen je handen. Vervolgens smeer je dit lekker uit over je gezicht.

Om al het vuil nu van je gezicht te verwijderen, maak je een washandje of het bijgeleverde doekje nat onder een warme kraan. Deze wring je goed uit en vervolgens leg je de warme druk op je gezicht en druk je deze een beetje aan. Vervolgens maak je met het doekje je gezicht verder schoon en is je gezicht gereinigd.

Vervolgens breng je de hydration essence aan naar behoefte van jouw gezicht. In de basis gebruik je 6 pompjes en 1 pompje nourishing beauty oil. Deze kun je met elkaar mengen in je handpalm of na elkaar op je gezicht aan brengen en heerlijk in masseren.

Mijn ervaringen met Loïs Lee

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met de producten van Loïs Lee, was ik wat argwanend. Vooral omdat het oliën zijn en ik van nature een wat vettere huid heb.

Ik besloot het toch een kans te geven en het gewoon te ervaren. Allereerst omdat ik nooit eerder echt een serieuze routine in skincare heb gehad. En dit mij wat rust kon geven.

Maar daarnaast ook omdat deze producten vrij zijn van hormoonverstorende stoffen. Ik maakt op dat moment verschillende veranderingen om mijn balans terug te brengen en dus was dit ook een logische stap.

De flesjes zaten in een super leuk klein linnen tasje met daarbij ook nog eens een doekje geleverd die je gebruikt bij het schoonmaken van je gezicht.

Bij de eerste keer gebruiken, moest ik wel even goed kijken hoe het allemaal werkt. Gelukkig zit er een foldertje geleverd bij de producten die precies uitleggen hoe je het moet gebruiken.

Zelf begon ik in de avond, aangezien ik mijn make-up erop had zitten. Dus een mooi startpunt. Het 3 stappen systeem begint met de cleansing oil. Als ik make-up draag dan gebruik ik ongeveer 8 pompjes.

Als ik geen make-up draag - ja ook dan moet je je gezicht reinigen - gebruik ik 6 pompjes.

De olie verwarm ik in mijn handpalm door mijn handen in elkaar te wrijven. Vervolgens masseer ik de olie over mijn gehele gezicht. Ook mijn oogmake-up verwijder ik hiermee.

Ik zorg dat ik dan iets minder hard wrijf om mijn wimpers niet te beschadigen.

De olie voelt heerlijk zacht en ruikt echt WAANZINNIG! Heerlijke bloemige en kruidige geuren. Het geeft je echt het gevoel alsof je in een wellness bent. Een heerlijk moment voor jezelf dus.

Vervolgens maak ik het bijgeleverde doekje nat onder de warme kraan en deze wring ik heel goed uit. Het gaat namelijk niet om de vocht, maar de warmte. Deze doek leg ik heerlijk over mijn gezicht heen en druk ik zachtjes aan.

Dit. Is. Fantastisch.

Alle prikkels worden even weggenomen. Door de doek over je gezicht heen te drukken en de warmte in combinatie met de etherische oliën, geeft een moment om je zenuwstelsel even compleet tot rust te brengen.

Zelf haal ik altijd even 3x heel diep adem, waarbij ik langer uitadem dan inadem. Het geeft mij een heerlijke reset voordat ik naar bed ga.

Vervolgens haal ik met het doekje alle make-up resten van mijn gezicht af en deze kan daarna gewoon in de was. Op deze manier hoef je ook geen wattenschijfjes meer te kopen en weg te gooien.

Win-win. Deze vergat ik nog wel eens met boodschappen doen en dan stond ik 's avonds weer te improviseren mijn make-up te verwijderen.

Na het schoonmaken is mijn huid niet meer vettig van de cleansing oil. Daar was ik wel een beetje huiverig voor, dus dat was meteen een fijne geruststelling.

Na de cleansing oil, ga ik over naar stap 2 en 3.

Volgens de beschrijving gebruik je bij een normale dosis 3 sprays hydratatie en 1 pompje van de beauty oil. Maar deze twee producten zijn volledig customizable, aanpasbaar.

Als je last hebt van een hele vette huid, dan kan je ervoor kiezen de olie even over te slaan. Mocht je huid heel erg droog zijn, dan kan je de hydratatie verhogen en eventueel ook de beauty oil verhogen. Op deze manier wordt de huid iets meer gevoed naar behoefte.

Super handig! Op deze manier heb je geen verschillende potjes met crèmes van verschillende merken nodig om je huid te geven wat het op dat moment nodig heeft. Alles haal je uit 1 productlijn, wat dagelijks aangepast kan worden!

Zoals ik aangaf heb ik van nature een iets meer vettige huid, maar ik koos ervoor om wel de standaard dosering te hanteren. Dan had ik een uitgangspunt wat mijn huid wel of niet nodig heeft.

Ik mengde de combi in mijn handpalm en drukte deze zachtjes in mijn gezicht. En dit voelde heel kalmerend en rustig aan op mijn gezicht. Het irriteerde niet en gaf ook geen uitslag. Mijn huid is relatief gevoelig en reageert daarom ook snel op producten met harde ingrediënten.

Ik dacht dat ik de cleansing oil lekker vond ruiken, maar ook deze combi geeft weer een ware spa ervaring in je eigen badkamer. Het voelt licht op mijn huid en maakt mijn gezicht helemaal niet vettig. Het trekt goed in door het zachtjes tappen op de huid.

Loïs Lee Review

Lois Lee 3 stappen systeem uitproberen?

Deze producten zijn een grote leidraad geweest in mijn zoektocht naar het in balans brengen van mijn hormonen, maar ook door te leren luisteren naar mijn lichaam en huid. Ik gebruik de producten nu al zeker 1.5 jaar en ik wil nooit meer anders.

Mijn huid is rustig en heeft een natuurlijke glow. Er zijn dagen waarbij het niet eens nodig is om make-up te dragen. Deze producten hebben mijn huid gekalmeerd en rode vlekken verminderd.

Mijn vriend heb ik zelfs zover gekregen ook gebruik te maken van deze producten en zijn smeersels met hoge doseringen alcohol en parfum aan de kant te zetten.

Wil jij deze producten ook een keer proberen? Je kunt met de Try Out Kit ongeveer 3 weken doen. Een prima tijdsindicatie om te ontdekken of dit merk en de producten bij je passen.

Voor mij dus nooit meer een andere skincare. Ik ben benieuwd of jij vandaag nog die ingrediëntenlijst van jouw gezichtsproducten gaat bekijken en misschien de Try Out Kit van Loïs Lee gaat gebruiken.

Laat je het me weten in de comments? Hieronder vind je in ieder geval een linkje naar de producten

Spoiler alert; eenmaal begonnen, wil je nooit meer iets anders 🫣

Loïs Lee 3 stappensysteem

Het is tijd voor #nomoremeuk

Probeer nu zelf uit