Visualiseer jij al dagelijks je grootste dromen? Die rondreis langs de kust van Australië. Wakker worden in de camper. Uitkijkend over de prachtige stranden en de zee. Terwijl langzaam de zon opkomt.

Je ziet jezelf je paspoort in orde brengen. De juiste visums aanvragen. Je weet precies wat je moet doen en regelen.

Het is eindelijk zover. Je knijpt jezelf even.

Is dit een droom?

Nee.

Dromen en visualiseren zijn écht twee verschillende dingen. Visualiseren is een krachtige tool waarmee je jouw gedachten en doelen concreet maakt.

Ben jij er klaar voor om je dromen om te zetten in visualisaties en deze dromen werkelijkheid te zien worden?

Wat is een visualisatie?

Laten we beginnen bij het begin. Wat is een visualisatie precies?

Visualiseren is een krachtige techniek die je gebruikt om je gedachten en ideeën letterlijk in beeld te brengen. Alles waar je aan denkt, dat zie je ook voor je. Bij visualisatie gaat dit nog een stap verder.

Beeld je eens in dat je besloten hebt de marathon te willen lopen. Ja ik weet het. Gek voorbeeld. Als je mij ooit ziet rennen, dan is het einde van de wereld nabij en moet jij ook starten met rennen.

Geloof me.

Echt rennen!

Goed even terug naar de visualisatie. Merkte je al wat op tijdens het lezen van dit voorbeeld?

Gebeurde er iets visueels in je hoofd? Zag je al een blond meisje in een wereld van vuur rennen. Achterna gezeten door monsters alsof haar leven ervan afhing.

Of ging je hoofd meteen naar het hardlopen. En zag je jezelf die nieuwe knalrode hardloopschoenen aantrekken. De zon die op je gezicht brand, terwijl je nieuwe afstandsrecords breekt. En de euforie voelen van spaghetti benen achteraf.

De beelden die jij voor jezelf oproept zijn visualisaties. Je zult zien dat hoe meer jij erop gaat letten wanneer je over zaken nadenkt of praat met mensen, je vaak al visuele beelden voor je ziet.

💡
Wist je dat... Michael Jordan een groot deel van zijn succesvolle carrière toeschrijft aan visualiseren? Hij is daardoor ook een van de meest iconische basketbalspelers in de geschiedenis geworden. Michael beeldde zichzelf in hoe hij het schot maakte, de wedstrijd zou winnen en daardoor zijn naam op de beker zag schitteren.

Wanneer jij dat bloedstollende crime boek leest van Karin Slaughter begin je ook al snel met visualiseren. Jouw verbeelding gaat plaatjes vormen.

Je ziet de plaats delict.

En zelfs rechercheur Jeffrey heeft een compleet plaatje in jouw hoofd gekregen. Zo werkt het brein nu eenmaal.

En is dat nu even fijn.

Dat maakt het ook een stuk gemakkelijker om jouw brein voor je te laten werken in plaats van tegen je. Visualiseren speelt een belangrijke rol bij het realiseren van succes.

Dit is het grote verschil met dromen.

Dromen blijft vaak bij hopen en wensen. Visualiseren daarentegen gaat echt om de kleine details en de verbeeldingen die je keer op keer in je brein laat afspelen. Je krijgt motivatie. Jouw beelden, jouw visualisaties zijn haalbaar. Je ziet welke stappen gezet moeten worden.

Sterker nog. Je ziet jezelf deze stappen uitvoeren.

Je kan visualiseren toepassen op verschillende onderdelen. Dit hoeft natuurlijk niet alleen te gaan over jouw mooiste vakantiedromen.

Dit kan ook gaan om persoonlijke ontwikkeling. Het doorbreken van jouw comfortzone bijvoorbeeld. Je voelt je al lange tijd te gemakkelijk in je eigen veilige bubbel. Lekker thuis op de bank. Netflix aan. Geen nieuwe mensen ontmoeten. Jouw persoonlijke doel is toch echt om nieuwe mensen te leren kennen.

Werk aan de winkel.

Aan de gang met je verbeeldingen. Er ligt een hele wereld voor je open.

Ontwerp je leven

Leer een effectief en helder Vision Board maken

Bekijk hier de cursus

Wetenschap achter visualiseren

Maar wist je dat er een volledige wetenschap schuilgaat achter visualiseren? Nee?

Dat komt goed uit. Ik leg je uit wat die wetenschap is en waarom jij vandaag nog met visualiseren aan de gang wil gaan.

Visualisatie krijgt de afgelopen tientallen jaren steeds meer bekendheid. Dit begon bij sporters die in de media kwamen met het toepassen van visualisatie technieken.

Denk even aan Arnold Schwarzenegger. De grote -al dan niet grootste- bodybuilder.

‘I’ll be back.’ Terminator.

Je kent hem wel.

Ook hij maakte gebruik van visualisaties om zijn droomlijf te realiseren en later ook voor zijn politieke carrière. Hij noemt het zelf een ‘mentale truc’. Hij zag zijn doel en zag zichzelf de stappen zetten om tot dit doel te komen.

Een mentale truc die jouw leven volledig kan gaan veranderen.

Goed. Tot nu toe leuke verhalen, een hype. Maar niet echt wetenschappelijk onderbouwd.

Komt ie.

Er zijn namelijk honderden verschillende onderzoeken gedaan naar visualiseren. Zo heeft de Universiteit van Californië een onderzoek uitgevoerd gericht op studenten voor het afnemen van hun examen.

De studenten werden in twee groepen opgedeeld. De ene groep kreeg de opdracht om vooraf aan het examen het gewenste doel te visualiseren voor zichzelf. Het behalen van hun examen dus.

De andere groep studenten kreeg een andere opdracht. Zij moesten visualiseren welke stappen zij moesten zetten om hun doel -het examen- te halen.

Wat denk jij? Welke groep behaalde betere resultaten?

Inderdaad.

De groep die zich een voorstelling maakte welke stappen zij daadwerkelijk moesten uitvoeren. Deze groep studenten zag namelijk wat er gedaan moest worden om tot het gewenste resultaat te komen. In tegenstelling tot de andere groep die enkel keek naar het resultaat.

Er speelt in dit geval ook een stuk neurologie mee. Er is namelijk onderzoek gedaan naar de effecten van visualiseren en jouw brein. Visualiseren heeft hetzelfde effect in jouw hersens als wanneer je deze actie ook echt zou uitvoeren.

Dat betekent helaas niet dat als jij denkt aan het eten van groente en jezelf ziet sporten, je ook daadwerkelijk aan het sporten bent.

Dat had het leven nog een stuk makkelijker gemaakt.

Wel helpt het visualiseren jou om gedrag en prestaties te verbeteren. Dit komt doordat jouw brein zogenaamd ‘wandelpaden’ aanmaakt iedere keer dat jij een doel of actie visualiseert.

Je laat hiermee een spoor achter. Je kan het een beetje zien als het achter laten van broodkruimels om de weg naar huis te vinden.

Jouw brein herkent dit pad. En is hierdoor eerder geneigd dit pad opnieuw te bewandelen.

Stel jij visualiseert meermaals voor jezelf hoe je bezig bent met het maken van nieuwe en gezonde recepten.

Je staat in de keuken met je blender.

Ziet de roze smoothie.

Je ziet welke ingrediënten je hiervoor gebruikt.

Je ziet het jezelf opdrinken. En je ziet jezelf er goed en gelukkig doorvoelen.

Iedere keer dat jij mentaal dit pad bewandeld, zal jouw brein herkenning zien en helpt dit jouw gedrag en prestaties te verbeteren. Het is namelijk een bekend pad.

Dit proces draagt bij aan het bereiken van je doelen. Het voelt namelijk alsof je er al helemaal in thuis bent.

Tijd dus om broodkruimels te pakken en deze in je brein achter te gaan laten.

Cursus leren visualiseren

Visualiseren helpt jouw motivatie te verhogen en je focus op een doel te richten. Je voelt je zelfvertrouwen stijgen, waardoor jouw visualisaties ook leiden tot succes.

Dit wil jij.

En het liefst nog gisteren.

Alleen waar start je? Hoe pak je visualiseren op een juiste manier aan? Daar heb ik voor jou de perfecte oplossing. Je hoeft dit namelijk niet alleen uit te vogelen.

Dit is al voor jou gedaan.

Er is al onderzocht hoe je op de beste manier jouw visualisaties omzet tot het behalen van al je diepste dromen en verlangens.

Deze geheime strategie is te vinden in de online cursus vision board. De cursus is gemaakt door Annebet Philips. Ze is een groot interieurontwerpster die voor haar werk dagelijks meerdere visualisaties doorgaat om tot ontwerpen en prachtige resultaten te komen.

Met trial and error is zij gekomen tot alle informatie, tips and tricks die jij terugvindt in haar cursus. Je leert herkennen wat je echt belangrijk vindt en hoe je hierachter kan komen.

De cursus geeft je alle handvatten die je nodig hebt om jouw mooiste dromen en verlangens tot leven te laten komen. De oefeningen bieden je inzicht, motivatie en bovenal rust.

Je weet wat je wil.

Je weet hoe je er moet komen.

En het mooiste. Je kan dit op alles in je leven toepassen. Eindelijk iets van onschatbare waarde waar jij ook gebruik van kan maken.

Ben jij de volgende cursist die straks terugkijkt naar dit moment. Het moment dat jij dit artikel leest. Besloot de cursus te volgen. En nu die prachtige reis door Australië maakt?

Het is zo simpel. Als je maar weet hoe het moet.

Start vandaag met de cursus visualiseren

Je droomt vaak.

Dagdromen tijdens werk of school. Er is nog zoveel wat je zou willen doen. Wat je wil zien en vooral wil bereiken.

Je ziet het als iets onmogelijks. Iets wat niet voor jou is weggelegd.

Het is tijd om overgaan tot actie.

Broodkruimels achterlaten in je brein. Helder voor ogen hebben wat je wil. En weten hoe je daar komt! Laat jouw brein voor je werken in plaats van tegen je.

Na het volgen van de online cursus vision board sta jij in de startblokken van jouw droomleven. Laat het pistool afgaan en gun jezelf alles wat er in dit leven te behalen valt.

Neem de touwtjes in eigen handen en voorspel je eigen toekomst.

Dit is jouw moment.

Breng jouw grenzeloze dromen tot leven.

Of lees hier meer op de website.