'Manifesteren kun je leren' waarschijnlijk heb je deze uitspraak ook wel eens gehoord, want veel mensen gebruiken het als leus. Maar wat is het nou eigenlijk en kun je het inderdaad zo makkelijk leren?

Ik laat je zien wat het precies is, hoe je het kunt leren en hoe je het vooral kunt toepassen voor jezelf. Want dat is waar het om draait.

Wat is manifesteren precies?

Laten we beginnen bij het begin, want voordat je weet hoe je het moet toepassen, is het belangrijk om te weten wat je precies gaat leren. Manifesteren is een term die je misschien wel kent, want hij wordt vaak gebruikt in combinatie met The Law of Attraction en affirmaties.

Kort gezegd is manifesteren het proces waarbij je je gedachten, wensen en doelen omzet in de werkelijkheid. Het is een manier om te visualiseren wat je wilt en om het manifest te maken in de fysieke wereld.

Dit kan door middel van affirmaties, meditatie, visualisatie en andere technieken die helpen om je aandacht te vestigen op wat je wilt manifesteren. Het is belangrijk om te onthouden dat manifesteren niet alleen gaat om het krijgen van materiële zaken, maar ook om het manifesteren van emoties, ervaringen en veranderingen in je leven. Het is een krachtige manier om je leven te creëren waar je van droomt.

Waarom falen veel mensen met manifesteren?

Manifesteren is het proces van het aantrekken van wat je wilt in je leven, door middel van gedachten, emoties en acties. Het is een manier om je dromen en doelen te verwezenlijken door ze te visualiseren en te focussen op het resultaat dat je wilt bereiken. Veel mensen geloven dat manifesteren een krachtig middel is om positieve veranderingen in je leven te brengen en het is inderdaad mogelijk om te leren hoe je dit proces kunt gebruiken om je doelen te bereiken.

Het zal je verbazen hoeveel enorme veranderingen er al hebben plaatsgevonden in levens door mensen die zich serieus zijn gaan focussen op hun dromen. Precies hetgeen wat het voor veel mensen moeilijk maakt: focus. Juist in de drukke wereld van nu hebben veel mensen moeite met focussen en raken ze snel afgeleid. Daardoor werkt het niet. Maar we hebben handvatten voor je om daar verandering in te brengen.

Manifesteren start met het kennen van jouw ideale droom

Hoe kun je starten met manifesteren?

Er zijn verschillende manieren om te leren hoe je kunt manifesteren, zoals het lezen van boeken, het volgen van online cursussen of het werken met een coach of mentor. Het belangrijkste is om een positief en geloofwaardig mindset te ontwikkelen, zodat je kunt geloven in je vermogen om je doelen te bereiken. Dit betekent ook dat je moet leren om negatieve gedachten en emoties te overwinnen en te focussen op wat je wél wil in plaats van wat je niet wil.

Er zijn ook enkele praktische stappen die je kunt nemen om te leren hoe je kunt manifesteren. Zoek bijvoorbeeld naar manieren om je doelen concreet te maken, denk aan het maken van een lijst met dingen die je wil bereiken of door het visualiseren van hoe je doelen eruit zullen zien wanneer ze zijn verwezenlijkt. Ik had bijvoorbeeld op een whiteboard in mijn kantoor afbeeldingen van hoe mijn ideale kantoor eruit zou zien. Zo heb ik er onbewust dagelijks naartoe gewerkt. Het is ook belangrijk om consistent te blijven en te blijven werken aan het bereiken van je doelen, zodat je kunt blijven manifesteren.

Door iets op te hangen, word je dagelijks geconfronteerd met je dromen en dus herinnerd aan waar je het voor doet. Dat hielp mij heel erg om elke dag weer te bepalen welke acties leiden naar mijn doel, en wat juist alleen maar opvulling of afleiding was.

Leren van een professional in manifesteren

Als we het hebben over mensen die deze skill volledig gemasterd hebben, dan zijn er eigenlijk maar twee namen die naar voren komen: Willemijn Welten en Kim Munnecom.

Hoewel beide dames een absolute ster zijn in manifesteren, hebben ze wel een hele andere werkwijze en ook een andere doelgroep. Daar neem ik je even in mee, zodat je een beter beeld hebt. Je kunt natuurlijk ook even op hun naam klikken, dan kun je direct een kijkje nemen op hun website!

Wie is Willemijn Welten?

Willemijn is er voor de beginners die willen starten met manifesteren, maar nog niet goed weten waar te starten. Dat kan dus ook heel laagdrempelig, want ze heeft een aantal super mooie producten. Een leesboek voor volwassenen, maar ook twee kaartendecks waarmee je kunt starten. Het ene kaartendeck is voor kinderen, de andere voor volwassenen.

De illustraties zijn echt prachtig en daardoor ook super geschikt om mee te nemen in je interieur. Ideaal om mee te starten en kennis te maken met de wet van de aantrekkingskracht!

Wie is Kim Munnecom?

Kim is jarenlang eigenaar geweest van het bedrijf waarmee ze mensen hielp af te vallen. Dat deed ze als voedingsdeskundige en mindsetcoach. Maar in 2016 maakte ze keus om het groter te maken. Ze wilde meer vanuit allignment werken, en vooral meer naar haar hart luisteren en ontdekken waar écht haar kracht ligt.

Nu helpt Kim als businesscoach om andere ondernemers te laten groeien met hun bedrijf vanuit de wet van de aantrekkingskracht. Aan haar begeleiding hangt wel een groot prijskaartje, maar je krijgt er vooral heel veel voor terug en dat is waar het om gaat. Kim helpt je laagdrempelig kennismaken met haar methode door bijvoorbeeld te luisteren naar haar podcast, maar ze biedt ook verschillende cursussen aan. Hoe dan ook; een foute keus kun je niet maken.

Manifesteren kun je leren, maar je moet er wel voor werken

In samenvatting is manifesteren iets wat je kunt leren door het ontwikkelen van een positief en geloofwaardig mindset, het maken van concreet doelen en het blijven werken aan het bereiken van die doelen. Door te leren hoe je kunt manifesteren, kun je positieve veranderingen aantrekken in je leven en je dromen en doelen verwezenlijken.

Maar vergis je niet. Als je hier goed in wil worden, moet je er dagelijks mee bezig zijn. De kaarten van Willemijn zouden daarom een hele goede start zijn om kennis te maken met het manifesteren!