Leef jij je mooiste droomleven? Want dat is voor ons allemaal mogelijk. Hoe? Door een vision board te maken. Het is de eerste stap naar het in kaart brengen van wat je diep in je hart écht wil.

Nog te vaak jezelf aan het betrappen op uit het raam staren achter je bureau, terwijl je droomt over die wereldreis. Samen met je partner of gezin. Of misschien juist wel in je eentje? Het overgrote deel van onze dromen komt niet uit door een gebrek aan actie.

Het blijft bij niets meer dan een droom.

Bij hoop.

Er is een manier om dat patroon te doorbreken. Weg van de geijkte paden en doen waar jij je goed bij voelt. Een leven op jouw voorwaarden.

Een vision board helpt je weer zicht te krijgen op hoe jij jouw leven het liefst zou willen inrichten. Daarna is het tijd voor actie. Geen zorgen, ik ga je daar in dit artikel mee helpen.

Klaar om jouw droomleven een stukje dichterbij te halen?

Wat is een vision board?

Eerst even terug naar het begin. Wat is een vision board eigenlijk? Een vision board - vaak ook wel dream board genoemd - is een visuele weergave van je grootste doelen en dromen.

Het is een collage van plaatjes, quotes en affirmaties die jouw persoonlijke droomleven weerspiegelt. Het helpt je dagelijks herinneren aan je doelen en te werken aan dat wat jij diep in je hart het meest begeert.

En soms kan dat best confronterend zijn.

Want laten we eerlijk zijn; jouw stoutste dromen spreek je waarschijnlijk niet zo snel hardop uit.

Want stel je voor wat anderen ervan vinden? Gaan ze oordelen? Je voor gek verklaren? Zoveel meningen om mee rekening te houden dat je er eerder van bevriest.

Dan maar veilig op je plek blijven zitten.

Want risico's zijn eng. Gevaarlijk.  

Totdat je een vision board gaat maken en jouw dromen hierop kan uitwerken. Een laagdrempelige manier om in ieder geval het inzichtelijk te krijgen. En het zal je verbazen hoe erg het oplucht wanneer je het uit je hoofd haalt.

Dan wordt het ineens tastbaar. Haalbaar.

Met het maken van een vision board ga je jouw ideeën, wensen en doelen echt voelen in je lijf en voor je zien. En dat is het begin. Want als jij erin gelooft, dan maakt het geen klap meer uit wat anderen ervan vinden.

Het is jouw droomleven.

Dat kan van alles zijn. Een totaal nieuwe carrière, een opleiding, emigratie, een verandering in je relatie. Of misschien wil je wel iets doen wat je nooit had verwacht dat je ooit zou doen. Een soloreis over de wereld?

Het kan. Want als het in jouw hoofd zit, dan is het mogelijk.

Met het maken van een vision board maak je je grootste dromen en verlangens realiteit. It's all in you. En het begint met die eerste stap naar het verwezenlijken.

Is een vision board maken magie?

Goed. Dit klinkt een beetje als een sprookje. Je gaat zwaaien met je toverstaf en de magie doet al het werk.

Plaatjes en quotes op een groot vel papier plakken. Ogen dichtdoen, twee keer knipperen en je zit ineens met je gat op een strand de zonsondergang in Bali te aanschouwen.

Helaas. Zo werkt het natuurlijk niet.

Een vision board maken is geen toverdrankje. Konden we de goede fee maar bellen en haar inzetten om onze diepste verlangens tot leven te brengen.

Magie is in het geval van een vision board ook helemaal niet nodig. Het belangrijkste onderdeel bezit jij gewoon zelf! En dat onderdeel is geloven in je eigen kunnen. Om een vision board te maken en te laten werken, zal jij degene moeten zijn die actie onderneemt.

Mijn vader zei vroeger altijd: 'kennis is kracht.' Een mooie quote die ik altijd ten harte heb genomen. Alleen ontbreekt hier nog een belangrijk onderdeel aan. Het overgaan tot actie.

Geloven in het écht tot leven brengen van jouw dromen is stap 1.

Stap 2 is dat je deze dromen visueel gaat maken. Jouw beelden dagelijks laten leven. Herhaald blijven denken aan jouw droombaan heeft in jouw brein bijna hetzelfde effect als deze daadwerkelijk uitvoeren.

📖
PS: wil je meer weten over de wetenschap achter visualisatie? Lees dan dit artikel over de kracht van visualiseren.

Ik kan nog uren schrijven over wat voor superpower we allemaal in onze bovenkamer hebben. Maar voor nu houden we het erop dat er 2 stappen gezet moeten worden om een vision board te maken en tot leven te brengen:

  1. in jezelf geloven en deze dromen omzetten tot positieve gedachtes en een nieuwe mindset.
  2. visualiseren zoveel je maar kan. Hoe meer jij visualiseert, hoe meer jij gaat leven naar deze gestelde visualisaties.

En onthoud: als je er zelf niet in gelooft, dan gaat er ook niks gebeuren.

Valkuilen van het verkeerd gebruiken van een vision board

Oke. Tot zover de kracht en magie van een vision board. Maar de grote keerzijde van dit verhaal is dat een vision board ook valkuilen kent.

Stel je voor. Jij droomt er stiekem al lange tijd van om wat aan je gewicht te doen. Jezelf eindelijk lekker in je vel voelen. En te flaneren in die bikini over het strand.

Alleen focus je je niet op de visualisatie van het einddoel, maar van de betreffende actie zelf... De sportschool binnen stappen.

Cringe.

Welke beelden roep jij nu hierbij op voor jezelf? De doemscenario's waarbij de hele sportschool elke beweging die je maakt bekijkt of bekritiseerd? Of dat super fitte meisje waar jij je steeds door laat ontmoedigen?

Zodra je in doemscenario's gaat denken, dan zorg je ervoor dat je doelen juist tegen je gaan werken. In dit geval neem je de stap om niet naar de sportschool te gaan. Vanuit de negatieve beelden die je zojuist hebt opgeroepen, is alleen angst en afkeer ontstaan voor de actie die uitgevoerd moet worden.

Weg is je droom.

Deze negatieve beelden creëren een negatief pad in je brein. Jouw brein werkt namelijk in plaatjes.

Ga maar eens na.

Alles waar je nu aan denkt, zie je ook voor je.

Visualiseren heeft direct effect op je stemming en keuzes. Door verkeerde beelden op te roepen of jouw visualisatie niet op de juiste manier te gebruiken, neem je andere beslissingen en acties. Juist deze negatieve manier zit het behalen van jouw dromen in de weg.

Cursus online vision board maken

Visualiseren is dus een heel sterk wapen. Zowel positief als negatief.

Des te belangrijker dus dat je goed leert hoe je dit inzet. Bij positieve visualisatie, zal je in actie komen en zullen jouw diepste dromen en verlangens waarheid gaan worden. Je hebt namelijk de tools gevonden hoe jij jouw brein voor je laat werken.

Leuk en aardig. Maar wat zijn die tools dan?

Dat is gelukkig heel simpel. Met de online cursus van visionboardcursus.nl leer jij herkennen en vastleggen wat jouw diepste dromen en doelen zijn. Dit zal veel dieper gaan dan alleen dat verlangen om een strak lichaam te verkrijgen. Niks is te gek en al jouw grenzeloze dromen zullen boven tafel komen.

Maar ook leer je deze dromen weer te geven in een vision board en hoe je dit online vision board op een positieve manier laat leven.

Geen doemscenario's meer die je oproept.

Maar dromen die werkelijkheid worden.

Je wordt in de cursus meegenomen in de belangrijkste wetenschappelijke onderzoeken die schuilgaan achter visualisatie. De succesverhalen van jouw voorgangers en van ervaringsdeskundigen worden besproken. Daarnaast krijg je handige voorbeelden en opdrachten om stap voor stap tot jouw online vision board te komen.

Ontwerp je eigen leven

Leer een effectief en helder Vision Board maken

Bekijk hier de cursus

Wie is Annebet Philips?

De cursus wordt gegeven door Annebet Philips.

Dat vraagt even om een korte uitleg. Annebet Philips is een groot interieurontwerpster. Ik zie de vraagtekens bij je opkomen; waarom een interieurontwerpster voor het leren maken van een vision board?

Dat is juist heel erg logisch!

Vanuit haar werk is Annebet gewend om dagelijks met visualisaties te werken. Deze te creëren en tot leven te laten komen. Een betere leraar bestaat er dus eigenlijk niet.

Toch wel.

Want Annebet is deze cursus niet begonnen vanwege haar werk. Zelf liep ze in haar leven tegen de problemen en gevoelens aan haar dromen en doelen na te willen jagen. Alleen waar begin je? Er bestond nog geen duidelijke online cursus die je van begin tot eind meeneemt in het maken van een vision board.

Na het doen van veel onderzoek en uitproberen is Annebet tot de ontwikkeling van de cursus online vision board gekomen. Hiermee is zij dus haar eigen ervaringsdeskundige geworden en heeft zij zichzelf en honderden droomnajagers al geholpen deze dromen werkelijkheid te laten worden.

Je krijgt in haar cursus maar liefst twaalf tips en tricks die je wel en en juist niet moet doen bij visualisatie. De tools dus waar we het eerder over hebben gehad.

Tips die ervoor gaan zorgen dat jouw online vision board een realiteit gaat worden!

Weg van alleen maar dromen. Nu ga je het doen.

Cursus vision board maken volgen

Je bent het zat niet het leven te leiden zoals je het graag voor ogen ziet. Zat om te blijven dromen, maar geen verbetering te zien. Het is tijd om te stoppen met enkel dromen en hopen.

Het is tijd voor actie.

Jouw dromen zijn haalbaar.

Het geheim is de uiterst effectieve cursus van Annebet Philips. Het maken van een online vision board. Al jouw diepste dromen en verlangens maak je visueel en met alle waardevolle tips van de cursus leef jij binnenkort jouw droomleven.

Of lees er meer over op haar website